Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Υποχρεωτική η Ηλεκτρονική Τιμολόγηση και στην Ελλάδα

Πλήρης Εμπορική Διαχείριση & Λιανική
 στην Πιο Δυνατή Πρόταση της Αγοράς

Όλη η Επιχείρηση σε ΜΙΑ Εφαρμογή

Χωρίς Ιδιαίτερες Απαιτήσεις σε H/W 100% Έλεγχος Επιχείρησης

Η εφαρμογή Pegasus μ Elite παρακολουθεί ΠΛΗΡΩΣ

Πελάτες Προμηθευτές Παραστατικά Πελατών/ Προμηθευτών Αποθήκη Εισπράξεις Πληρωμές Οικονομική Εικόνα Επιχείρησης


Με ένα πλήθος έτοιμων αναφορών και στατιστικών, σας ενημερώνει για την πορεία της επιχείρησής σας.

 Ανταγωνιστικά Πλεονεκτήματα:

√  Δεν έχει κανένα περιορισμό πλήθους θέσεων εργασίας√  Μικρό κόστος Ετησίου Συμβολαίου√  Δυνατότητα αναβάθμισης του προγράμματος στις αμέσως επόμενες εκδόσεις αυτόματα, πληρώνοντας μόνο τη διαφορά των εκδόσεων√  Άμεση επικοινωνία με άλλα προγράμματα της Τεχνολογίας Pegasus (πχ Oil , Champion, Pos, Estiasi, Service)
√  Αυτόματη επικοινωνία με Πλήθος Ταμειακών, ΕΑΦΔΣΣ, Εκτυπωτές, Barcode Scanners, Ζυγαριές

Γενικές Πληροφορίες
Ηλεκτρονική Τιμολόγηση – Ορισμός

Ηλεκτρονική Τιμολόγηση (e-Invoicing) ορίζεται ως η ανταλλαγή ψηφιακών τιμολογίων μεταξύ δύο ή περισσοτέρων οντοτήτων (επιχειρήσεων, δημοσίου, φυσικών προσώπων) που εμπλέκονται σε μια εμπορική συναλλαγή. Ο όρος δεν αφορά μόνο την έκδοση και λήψη του ψηφιακού παραστατικού, αλλά και την αυτοματοποίηση του συνόλου των διαδικασιών που το αφορούν, από την αρχειοθέτηση και ανάκτησή του έως τη διαχείριση των διαφωνιών που μπορεί να προκύψουν.
Η έννοια της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης δεν περιορίζεται μόνο στα απαραίτητα συνοδευτικά πώλησης, αλλά αφορά όλα τα εκδιδόμενα από τα συστήματα ERP έγγραφα μεταξύ δύο εμπορικών εταίρων: προσφορές, παραγγελίες, εντολές αγοράς κ.λπ.

Υποχρεωτική η Ηλεκτρονική Τιμολόγηση και στην Ελλάδα

Σε εφαρμογή της 6ης Κοινοτικής Οδηγίας, με το άρθρο 1 του ν.3193/2003, για πρώτη φορά στην Ελλάδα ορίστηκε ένα κανονιστικό πλαίσιο για το τι είναι η Ηλεκτρονική Τιμολόγηση. Νομική και ουσιαστική υπόσταση, ωστόσο, έλαβε το 2014 με το Φ.Ε.Κ Α/251 και συγκεκριμένα με τα άρθρα 14 και 15 του ν.4308/2014, τα οποία αποτελούν εφαρμογή της περί Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης Οδηγίας 2006/112/ΕΕ. Με το νόμο αυτό, ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με τη νομιμότητα ενός ηλεκτρονικού παραστατικού, τέθηκαν οι όροι σύμφωνα με τους οποίους ένα παραστατικό θεωρείται αποδεκτό ή μη, και ορίστηκε σαφώς ο τρόπος με τον οποίο εξασφαλίζεται η ακεραιότητα ενός ηλεκτρονικού τιμολογίου (χρήση ΠΑΗΨΣ, EDI κ.λπ.).
Σημειώνεται δε, ότι όσον αφορά τις δημόσιες συμβάσεις (B2G), θα γίνει υποχρεωτική η έκδοση παραστατικών με ηλεκτρονικό τρόπο και μόνον, με την ενσωμάτωση των σχετικών διατάξεων της Οδηγίας 2014/55/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επίκειται έως την 27η Νοεμβρίου 2018 και για την οποία έχει ήδη συγκροτηθεί αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η καταληκτική ημερομηνία για την ενσωμάτωση της Οδηγίας στις επί μέρους νομοθεσίες των Κρατών Μελών υπήρξε η 18η Απριλίου 2018.
Αξίζει τέλος να τονίσουμε, ότι το Υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχουν δηλώσει πως στόχος τους είναι να γίνει υποχρεωτική η τήρηση βιβλίων ηλεκτρονικά και να εφαρμοστεί η Ηλεκτρονική Τιμολόγηση σε όλες τις συναλλαγές (Β2Β & B2C) από 01/01/2020. Για το σκοπό αυτό, θα συσταθεί ομάδα εργασίας -με συμμετοχή και εκπροσώπων των οικονομικών και κλαδικών φορέων- η οποία θα προσδιορίσει τις αναγκαίες δράσεις και ενέργειες, καθώς και τις απαιτούμενες υλικοτεχνικές υποδομές, ώστε η εφαρμογή της υποχρεωτικής Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης να συμβεί από 01/01/2019 για ένα σημαντικό ποσοστό επιχειρήσεων.


Διαβάστε περισσότερα : https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/40476